2013. szeptember 22., vasárnap

Könnyű, egyszerű süti


Ha sütit ennél, de nem akarsz sokat dolgozni vele, akkor neked találták ki a fahéjas-szilvás crumblet. Kevés hozzávalóval isteni finom sütit lehet belőle csinálni és a legjobb, hogy nem csak szilvával lehet elkészíteni, hanem bármilyen bogyós gyümölccsel, ami épp van otthon. Ráadásul lehetetlenség elrontani, sőt még gyerkőccel is készíthetjük! :)

by Pöfivonat
Hozzávalók: 60-70 dkg szilva, 20 dkg liszt, 15 cukor (nádcukor), 10 dkg vaj és fahéj 

1. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.

2. Egy tűzálló tálat (én jénait használtam) kivajazunk.

3. A kimagozott szilvát bele rakosgatom, majd ízlés szerint fahéjas cukorral megszórom.

4. A vajat, a lisztet és a cukrot egy tálba kimérem és összemorzsolom. Nem kell megijedni nem fog összeállni, szó szerint morzsolódik.

5. Az így kapott tésztát ráteszem (rámorzsolom) a fahéjas szilvára és 1 órán keresztül sütőm, míg szép barna nem lesz és a szilva ki nem bugyog a tészta alól.

Próbáljátok ki, nagyon finom. :)
 
 

4 megjegyzés:

  1. Pont múlt héten sütöttem ilyet, és annyira jó lett! Tényleg bámulatosan egyszerű, meg tök jó őszi illata van. :)

    VálaszTörlés
  2. Hogy ez milyen szuper recept! Jövő héten úgyis terveztem valami sütit készíteni, szóval ki lesz próbálva :) Ú, már most érzem az illatát! :D

    VálaszTörlés
  3. Imádom az egyszerű süti recepteket, köszi.:))

    VálaszTörlés