A cantucci keksz
receptjét Vrábel Krisztina: Főzd magad! című könyvében találtam és már
nem ez az első alkalom, hogy megsütöttem. Szeretem, mert könnyű
elkészíteni és ha azonnal nem is tudjuk elfogyasztani, akkor sincs gond
mert eláll egy hónapig. A keksz sütés után megkeményedik, ám ha
belemártogatjuk a tejes kávénkba vagy teánkba, akkor omlóssá olvad szét.
Nyamm!
Hozzávalók (16 szelethez): 11 dkg porcukor, 11 dkg liszt, 10 dkg pucolt mandula, 1 tojás, csipet só
(Megjegyzés: mindjárt dupla adagot készíts el, hogy minél több legyen)
1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
By Pöfivonat |
3. Gyúrjuk össze a tésztát. Ne ijedjünk meg, először nehezen fog össze állni!
4.
Ha kész formázzunk belőle egy 20 cm hosszú és 5 cm széles rudat, és
rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 30 percet.
5. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd átlósan kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk fel.
6. A sütőt tekerjük vissza 150 fokra.
7. Az így kapott szeleteket tegyük vissza a tepsire a vágott felükkel felfelé és rakjuk vissza a sütőbe még 20 percre.
Egy ismerősöm pár éve Firenzéből hozott ilyet és imádtam. Most végre receptem is van, úgyhogy meg fogom majd sütni. Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésKöszi, hogy ide is felraktad.:)
VálaszTörlésEz nagyon finomnak hangzik, mondjuk kíváncsi leszek ha a sima liszttel nehezen áll össze, mit produkálok belőle norbis liszttel :S :)
VálaszTörlésEgy kérdésem van. Mi az hogy átszitálod a lisztet és a cukrot? :D van benne valami amit kiszitálsz? Vagy csak összeszitálod? Ez zavart össze a legjobban az egész receptben :D
Pupi: az átszitálod azt jelenti, hogy fogod a szitát és átszitálod vele a lisztet. először a lisztet majd a porcukrot. :)
VálaszTörlésööö, én most nagyon butának érzem magam, de tulajdonképpen minek kell átszitálni? Mármint nincs benne zacc, vagy beleragadt tojás vagy mittudomén hangyák :D
Törlés