Ez nem mindig folyik így szét, de az se baj, ha igen |
A hozzávalók listája végeláthatatlan (2 személyre)
- 1 kerek camembert sajt
- kb egy fej fokhagyma, gerezdekre bontva, megpucolva
- olívaolaj
A fogyasztásához elengedhetetlen valamiféle friss pékáru (legutóbb bagettel ettük), illetve van néhány opcionális tétel, pl. vékonyra szelt parasztsonka-féleség, áfonyalekvár, vaj, netán füge, hogyha ki sem akarunk látszani a sznobkodásból.
Az elkészítés bonyodalmas menete pedig a következő: Melegítsük elő a sütőt. Egy hőálló tálba / tepsibe helyezzünk el alufóliát vagy sütőpapírt, picit kenjük meg olívaolajjal, helyezzük rá a sajtot egyben, miután két, egymást metsző hosszanti vágást ejtettünk rajta. Szurkáljuk a lyukakba a fokhagymagerezdeket, a maradék fokhagymát pedig szórjuk el tetszés szerint a tepsi különböző pontjain. (Minél kisebbek a gerezdek, annál finomabbra sülnek). Löttyintsünk rá még egy kis olajat, és toljuk be a sütőbe, ne kérdezzétek, mennyi időre és milyen hőfokon, ugyanis a mi sütőnk nem mérvadó ilyen szempontból, de szerintem egy 20 perc nagyjából reális lehet. Ha benézel az ablakon, úgyis látod, hogy puha és folyós-e vagy még nem.
Amint kisült, tepsistől mehet az asztal közepére, aztán lehet tunkolni meg kenegetni, kinél mit kíván meg a jómodor.
Az a sárga körülötte, az a a sajt? Vagy az mi?
VálaszTörlésAha, ez épp kicsit szétfolyós lett, aztán összekavarodott az olajjal gondolom. De többnyire gusztábban néz ki :)
VálaszTörlésHű, ez nagyon jól hangzik! Esetleg tippek, hogy milyen sajttal lehet még szerintetek megvalósítani?
VálaszTörlésMindenképp kipróbálom, a Zemberrel együtt imádjuk a sajtot és a fokhagymát is :)