2013. szeptember 14., szombat

Sertésszűz borskéregben


Mindenképpen valami egyszerűt akartam főzni, mert ebben az esős időben semmi kedvem nem volt pepecselni. Ráadásul találtam a fagyasztóban egy darabka szűzérmét ami ideális volt arra, hogy megcsináljam. Amire nagyon kell figyelnetek, hogy ne süssétek túl a húst, mert akkor nem lesz eléggé szaftos és mielőtt felszolgálnátok érdemes pihentetni legalább öt - hat percet és a sót csak a szeletelés után szórjátok rá. Én mustáros krumplipürét készítettem hozzá, amit ugyanúgy kell csinálni mint a krumplipürét csak egy kevéske mustárt még hozzá raktam.

Hozzávalók: 40 dkg szűzérme, 20 gr egész bors, só

1. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

2. A szűzérmét megmostam, majd a borsot mozsárban apróra törtem. Ezt tányérra raktam, majd beleforgattam a megmosott szűzérmét. 

3. Tepsibe belehelyeztem egy darabka sütőpapírt, amire egy kevéske olajat csorgattam, erre ráhelyeztem a borsos húst és már mehetett is az előmelegített sütőbe 20 percre.

4. Miután elkészült pár percig pihentettem!

 
Kép: Pöfivonat

Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Végre egy sós étel :) (bocsánat, nekem a bundás kenyér édes:D)
    A szűz nagyon finom dolog, a te verziód pedig igazán nem tűnik bonyolultnak. És tök jól néz ki:)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nagyon jó és a kép is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Még sok ilyen recept van a tarsolyomban. :) Főleg, hogy két gyerkőc mellett, gyorsan kell valamit mindig összerakni. :)

    VálaszTörlés