Ha sütit ennél, de nem akarsz sokat dolgozni vele, akkor neked találták ki a fahéjas-szilvás crumblet. Kevés hozzávalóval isteni finom sütit lehet belőle csinálni és a legjobb, hogy nem csak szilvával lehet elkészíteni, hanem bármilyen bogyós gyümölccsel, ami épp van otthon. Ráadásul lehetetlenség elrontani, sőt még gyerkőccel is készíthetjük! :)
by Pöfivonat |
1. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
2. Egy tűzálló tálat (én jénait használtam) kivajazunk.
3. A kimagozott szilvát bele rakosgatom, majd ízlés szerint fahéjas cukorral megszórom.
4. A vajat, a lisztet és a cukrot egy tálba kimérem és összemorzsolom. Nem kell megijedni nem fog összeállni, szó szerint morzsolódik.
5. Az így kapott tésztát ráteszem (rámorzsolom) a fahéjas szilvára és 1 órán keresztül sütőm, míg szép barna nem lesz és a szilva ki nem bugyog a tészta alól.
Próbáljátok ki, nagyon finom. :)
Pont múlt héten sütöttem ilyet, és annyira jó lett! Tényleg bámulatosan egyszerű, meg tök jó őszi illata van. :)
VálaszTörlésHogy ez milyen szuper recept! Jövő héten úgyis terveztem valami sütit készíteni, szóval ki lesz próbálva :) Ú, már most érzem az illatát! :D
VálaszTörlésImádom az egyszerű süti recepteket, köszi.:))
VálaszTörlésCsajok megcsináltátok? :D
VálaszTörlés