2013. szeptember 8., vasárnap

Kendőre fel!

Kérem, én csak a köz nyomásának engedelmeskedem:D

A blogomon néhányan jeleztétek, hogy érdekelne titeket egy ilyesmi blog, ami a PuPillával elkövetett traccspartink között jutott eszembe. Remélem, működni is fog.

Csak semmi komoly, kérem.
Kép innen

Nem vérprofi gasztroblognak szánom ezt az oldalt, az nem az én műfajom, hanem amolyan konyha ökörködésnek, amibe minden belefér a kaja-ital témában. Például nekem ezek jutottak eszembe ma:
- Alapozó italok kezdő alkoholisták számára;
- Kedvenc káros ételeink;
- Állati éhes vagyok, dobjunk össze gyorsan valamit (Pöfivonat, várlak!:)
- Menzai rémálom-élmények;
- Hogy csináltam (művészien elcseszett ételeink);
- Gyerekkorunk kedvenc ételei;
- Hogyan kezdtem (avagy kezdeti kísérletezések a konyha birodalmában);
- Kedvenc, jól bevált receptjeink;
- Kedvenc étekhelyeink;
- Hasznos (és vicces és aranyos) cuccok a konyhába;
- Szép képek (éljen a motiváció:D);
- Étkekkel kapcsolatos könyves idézetek (szigorúan képekkel illusztrálva);
- És persze Kérdések, kérdések, mert azokból mindig van. Szóval ha valaki éppen főz, és valami gyaníthatóan nagyon nem oké, gyorsan írhat egy postot Segííítséééég! címmel a problémáról.

Szóval minden, ami eszünkbe jut. Nem akarom ezen a blogon görcsölni, hogy mindig legyen friss bejegyzés, hogy hiperszuper legyen, divatos sablonnal, négycsillagos étterembe illő receptekkel és róluk képekkel, csak beszélgessünk az ételekről, nevessünk és osszuk meg azt, amit szeretnénk, mert enni mindig kell.
Mindenkit szeretettel várok, senki ne féljen - aki életében egyszer csinált szendvicset, jogosult a tagságra. PuPilla, Pöfi, nektek már küldtem meghívót!

A konyha a családi élet központi színtere.
Kép innen

Irány a konyha!


44 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon komoly, akarom mondani: komolytalan, húgom :DDD
    Mindjárt nyomlak is be az ez+az-os linklistámba a blogon :)

    Na, a menzáról, arról mindig lehet mesélni...

    (Szavaztam is, de még mindig azt írja ki, hogy 0 szavazat :( )

    VálaszTörlés
  2. Sziaaaa:)))
    Téged is várlak ám, meg a fánkvadászos polcot ide belinkelem, vagy ide is feltehetjük.

    Én már látom a szavazatokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, az - még - nem lenne szabályos, majd ha önálló házikisasszony leszek, majd akkor jövök a szerencsétlenkedéseimmel :)) Jelenlegi főzőcskézésem úgy nagyjából a főtt virsli-melegszendvicskrém-sült krumpli szentháromságában merül ki, az ennél bonyolultabbakhoz lusta vagyok :D

      Ami azt illeti, gondoltam rá, hogy egy külön blogot csinálok a fánkvadásznak, mert hát már annak is annyi része van, mint égen a csillag. DonutHunter-nek szerettem volna nevezni, de mint kiderült, efféle már van :DD http://thedonuthunter.com/

      Igen, aztán már én is láttam, de elsőre nem mutatta. Én voltam az első! Haha! (És akkor most tessék ideképzelni egy gyermeki büszkeségtől ragyogó arcot. Olyan "máma egyedül biliztem" típusút. Igen, amúgy 28 vagyok...)

      Törlés
    2. Nokedli, hüüüülye vagy, most írom hogy én könyvből főztem meg a tojást, szóval gyere már :D

      Törlés
  3. Helyes, lets just do it for ourselves. :)) semmi görcs!
    amúgy énnekem két hete meg kellett néznem a horváthilonában, hogy is kell tojást megfőzni (hány perc, hideg vagy már meleg vízbe pottyantsam-e stb), szóval atya.úr.isten. szinten vagyok ebben... :D és szoktam füstöltetni a konyhát meg elégetni a krumplicskákat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hallod, PuPi, egyszer én is telifüstöltem a konyhát... Bundás kenyeret sütöttem zsírban. A zsír elfogyott, de sütni való kenyér még volt, hát bedobtam még egy kis zsírt a serpenyőbe. Ecsém, hogy egy ilyen kicsi zsírdarabkából mennyi füst lesz... Vagy két napig bűzlött a konyha, hiába szellőztettem :D

      Törlés
    2. Nem az lehetett a baj, hogy túlságosan fel volt forrósodva az edény?
      Én olajban szoktam sütni, általában tekergetem a gombot, mert ha hangos már és csapkod, azt utálom.
      Áá, megvan az első főzős bejegyzés témája: a bundáskenyér!:D

      Törlés
    3. jujjj, az szép lehetett! én karácsonyi ebédet próbáltam csinálni, tiszta olaj maradt a husi a raguban, mert nem fő el az olaj, micsoda újdonság, csak a víz :D :D
      A krumpli fele meg odaégett, szóval, jó volt, a Zember próbálta menteni a menthetőt, és papírtörlőkkel itatuk fel a főlő ragu tetejéről az olajat :D azóta (karácsony óta) egyszer mertem csak ebédet főzni megint :D (az megelepen jó lett :D)

      Jóóó, én még az életben nem csináltam bundáskenyeret! :D

      Törlés
    4. De, minden valószínűség szerint igen :) Csak hát na, életem első (és eddig utolsó... :D) próbálkozása volt bundás kenyér ügyben, eszembe se jutott, hogy baj lehet a dologból :) Ja, egyébként atom finom lett, csak nem lehetett megmaradni a konyhában.
      Én jobban szeretem azt, ami zsírban sült, mert abban cafrangosabb, ropogósabb lesz a kenyér széle, és azt imádom lecsipegetni :) És általában jól megkenem majonézzel, hogy jobban hizlaljon :D
      Ó, örülök, hogy történetecskémmel sikerült ötletet adnom! :D

      Törlés
    5. PuPi: Az is komoly lehetett! :D
      A bundáskenyér amúgy eccerű, csak a zsiradék utánpótlással vigyázz, nehogy úgy járj, mint én :)

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Öhm, a kifinomult ízlésed nem itt lesz kiszolgálva, max jókat tudsz majd nevetni:)

      Törlés
    2. ne sérts meg, kérlek :)
      mellesleg főzni túlságosan nem tudok, illetve az utóbbi időben rám jár a rúd.
      De nagyon kíváncsian várom, hogy mit műveltek majd itt ;)

      Törlés
  5. Ó, én is kezdő módon szakácskodom, fogok figyelni titeket. :)

    VálaszTörlés
  6. Hűű, mennyi komment:)

    Nokedli: ha nem szeretnél külön blogot, szerettel várom a fánkvadászos polcot, de csak akkor segítek, ha előtte ettem:D
    Jaj, ne már, láttad, mennyi mindent írtam be. Aki életében egyszer megcsinált egy szendvicset, az jöhet! És úgy tudsz kajákról beszélni, hogy csorog a nyálam, meggyőződésem, hogy ez írásban is működik.
    Cuki vagy:) Én meg úgy örültem, amikor összedobtam a blogot, mint egy... mint egy infantilis 25 éves:D

    PuPilla: én nem is tudok tojásozni, mert nem szeretem:) Csak közvetett módon, pl. bundáskenyér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. zizegünk nagyon :D
      Tettem képet a baboskendőről oldalsávba a pupillára is (tessék értékelni, mert én ugye szökőévente nyúlok a sablonba whatsoever :D)
      Hm, akkor én leszek a tojásos itt (XD)

      Törlés
    2. Népszerű blog lesz, én úgy érzem :))

      Oké, majd még megbeszéljük/kitaláljuk :)
      Hát, szendvicsben eléggé profi vagyok már, az tény :D Éppen megpróbálkozhatom vele... de azt nem tudom megígérni, hogy írásban is ilyen hatékony leszek :)
      Tök jó lett :) A fejléc is tök jó, a poszthoz bepakolt képeken meg konkrétan széjjelröhögtem magam :D

      (PuPi: én is szeretem a tojást, de csak (túl)főtt tojásban és rántottában rendelkezem némi rutinnal, szerintem tükröst még nem is csináltam, a lágyat meg nem szeressem.)

      Törlés
    3. Hú én a tükörtojglit nagyon szeretem, szoktunk is csinálni, meg csináltam már kaliforniai papriká karikába beleütve, na úgy is tök jó!

      Törlés
    4. Én is nagyon szeretem, csak még nem csináltam (asszem. ha igen, akkor max egyszer, mert totál nem rémlik). És úgy szeretem, ha a fehérje már szépen megszilárdult, meg a sárgájának az alja is átsült, de felül még folyós, és ha szétdurrantom a villával akkor lehet tunkolni a kenyérkével :))
      Én a hagymás tojásért rajongok még egyébként, de azt se mertem még önállóan...
      A paprika viszont felejtős. Sütve sose szerettem, most meg már több mint két éve, hogy szinte nem is eszem (nővéremék eljegyzési bulija előtti napon zöldpaprikát szeleteltem fagyasztási célra, és kiderült, hogy allergiás, vagy érzékeny vagyok a paprikaolajra. úgy égett az ujjam, hogy a végén már a könnyem is kibuggyant a fájdalomtól. aztán pár órányi kínlódás után rákerestem neten, és kiderült, hogy a baba sampon jó rá, volt is otthon szerencsére. de még másnap az ebéden is tiszta vörös meg érzékeny volt az ujjam bögye. szóval azóta fasírtban vagyunk, a paprika meg én.)

      Úgy nézem, már megint szófosós hangulatban vagyok, bocsesz :D

      Törlés
    5. Á, én szeretem a kommenteket, meg a hosszú kommenteket is :D
      hú, én is a folyós sárgáját szeretem. a főtt tojás sárgáját kifejezetten utálom, száraznak és rossz ízűnek találom (asszem lesz egy átfogó tojásos posztom! :D), de lágyan nagyon finom. én nem tunkolni csak kanalazni szeretem (nem rajogok a kenyérért)
      Hú, a paprikát sajnálom, nagyon kellemetlen lehetett :(

      Törlés
    6. Na én meg pont akkor szeretem a főtt tojást, ha már egy kicsit túl is főtt :D Ebben az esetben képtelen vagyok megenni, ha még folyós, azt csak tükrösnél szeretem :) Alig várom az átfogó tojásos posztot! :D
      Nem volt egy fáklyásmenet, de hát végül is túléltem :) Csak paprikát ne akarjon velem etetni senki :)

      Törlés
  7. PuPilla: abszolút értékelem, meg fogadd el a meghívót, hogy ne csak kommentelni tudj:)

    Nokedli: ha csak hárman jól elröhögünk itt meg ott, akkor az is jó:)
    Dehogynem, menni fog. Írhatsz a kedvenc kajás helyeidről, mesélhetsz anyukád sütijeiről, mit szoktatok enni karácsonykor, ejtettél-e el egy tepsi rétest, mint én, bármi, ami kajás. Idézetek is jöhetnek.
    Örülök, hogy tetszik:) Igyekszem hozni a vágyott hangulatot, meg ami általában köztünk uralkodik.

    Tojás: remélem, mással még nem történt meg az a horrorisztikus eset, hogy kiscsirke volt benne. Mármint hogy ütnéd bele a muffinnak szánt kulimászba, és ott van a tollas szegény kis jószág.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, kajás helyekről nem nagyon tudnék mit írni, egyéb sztorizás még talán menne, meg esetleg egy-két egyszerűbb kaja :) (Én nem tepsit ejtettem el... na, ERRŐL lehetne is mit írni...)

      Jajj. Velem nem, de egyik egyetemi barátnőm húga egyszer véletlenül megfőzött egy ilyen tojást. Rakott krumplihoz. (Tartanak pár tyúkot, és a rossz kupacból - amikből szerettek volna csibéket -, vette el a tojást :S)

      Törlés
    2. Amihez és amikor kedved tartja, és nem muszáj. Itt magunk vagyunk, tudod:D

      Uhh, ez nagyon durva:S

      Törlés
    3. Elfogadtam, csak még nem volt időm bármit is főzni vagy beszámolni bármiről ;) egy kis spagettitésztát lefőztem, jójó, de arról mégse szülessen poszt (?! :D) :D

      Úristen, csibés tojás, úristen... :O :S

      Törlés
  8. De jó tudni, hogy senki nem házitündérként születik, már most otthon érzem magam itt :) Nálunk anya uralja a konyhát, ha néha helyet kapok, akkor vagy nagyon jól sül el a dolog (azaz a süti) vagy katasztrófahelyzet áll elő :) Viszont habos kávé készítésben nagyon profi vagyok :D
    Egyébként iszonyú jók a képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) hát én minden vagyok csak nem konyhatündér :) de néha igyekszem annak tettetni magam :D

      Törlés
    2. Örülök:))
      Én síkhülye vagyok a kávéhoz, mondjuk nem is szeretem:D

      Törlés
    3. PuPilla: én a tettetést sem merem bevállalni :)

      Amadea: ó, tudod, én nagy kávés vagyok - bár azért ez nem azt jelenti, hogy értek hozzá, csak, hogy hogy szépen tudom őket tálalni megadva a módját :)

      Törlés
  9. Hali, egyszerű süti recepteket tudok hozni, illetve vannak könnyebb ételek a tarsolyomban is. ;) Mivel imádok sütni, ezért lehet abból több lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés:)
      Én is sütéspárti vagyok.

      Törlés
    2. Én is, az valahogy egyszerűbb, mint a főzés :)

      Törlés
  10. Lehet majd nálatok vendégposztot írni? :) (ígérem, nem akarok sznobkodni, max egy kicsit.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg sima postot is:) Én örömmel látlak mindannyiótokat, mert nem fogok tudni rendszeresen írni.
      Írsz nekem egy emilt az amadette kukac gmailre, hogy küldhessek meghívót?

      Törlés
  11. Én is jövöök :) Igaz még nincs saját kuckóm, ahol garázdálkodhatnék a konyhában, de addig is itt elsajátítom az elméleti alapokat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké:)) Öö, nem tudom, mennyire fogsz itt tanulni, az biztos, hogy a nagyon alapdolgok részletes leírásra kerülnek, pl. mikor érdemes megfordítani a bundás kenyeret:))

      Törlés
  12. Örülök, hogy elindították ezt a blogot, és annak még inkább, hogy mindenki számára elérhető, mert attól tartottam, hogy ez valami privát dolog lesz, pedig nagyon jópofának és érdekesnek tűnt :) (Valamelyikőtök blogján olvastam a kommentek között vagy magában a bejegyzésben, már nem rémlik.)

    (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan dehogy privát :) Amadea blogján volt róla egy poszt, hogy jön a baboskendő :D

      Törlés
    2. Gyanítom, hogy akkor ott olvastam róla, hogy lesz itten valami :)

      Törlés
    3. Nem privát, csak annyiban, hogy a köztünk áramló metafizikai hullámok hozták létre a blogot:))

      Törlés
  13. Sírvaröhögök :D.
    Én ilyen gyors randomragukat/kajákat szoktam mostanában összedobni, mert mostanában igyekszem kímélni a cukrot és sok időm sincs főzni, de ha ilyesmikre van igény, szívesen jönnék én is. :) Valamint ünnepekre szeretek kitenni magamért, szval akkor szoktam cifra süteményeket alkotni. :) (Katasztrófahistória egyedül olyan volt, hogy hasfájós kedvesnek akartam csinálni főtt krumplit, mert kb azt bírta egyedül megenni a készletből, és sikerült szó szerint szénné égetnem, úgy kaparásztam kockánként róla a szenet, hogy valami ehető maradjon... magyarázatot egyedül azt találtam, hogy az a konyha gyűlöl engem, mert amikor 5 perccel előtte ránéztem, még a krumpli szintje fölött két ujjnyi víz volt... :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere csak:))
      Amúgy ez ilyen, pislogsz, és rögtön valami gáz van, én csak mostanában mertem olyat, hogy miközben pörcögött a rántott hús, eltakarítottam a romokat az asztalról.
      Küldök neked meghívót a blogodon lévő emil címre.
      Ui.: én is kalapáccsal vertem le a jeget, igaz, csak a fagyasztóról:D

      Törlés