2013. október 24., csütörtök

Új szerelem

Eddig a 85 centis rúd (azaz a Spar nagyobbik méretű túró rudija:) elkötelezett híve voltam, de ma az ebéééédszállító cég jóvoltából megkóstolhattam a Mizo rücskös roppanós rudiját. Van ét-és fehércsokis, nekem az utóbbi jutott, a csokikéregben málnadarabkák vannak. Nekem izlett - bár ma olyan éhenkórász voltam, hogy bármit megettem volna, amit elém raknak -, bár a méretével nem vagyok elégedett. Máshoz vagyok szokva.:D

Ti kóstoltátok már? Melyik fajta TR-t preferáljátok?
Egyáltalán, szeretitek ti a túró rudit?! Ha nem, kitérek a baboshitemből.

Ui.: amúgy baromi vicces, hogy a 85 centis rudat a Sole-Mizo gyártja.:D

Update: ma legnagyobb elkeseredésemre nem kaptam rudit az ebédet, úgyhogy elcaplattam az Intersparba - no, nemcsak ezért, ennyire még én se vagyok mohó -, és vettem két étcsokis rücsköst (szegényen már rajta marad ez a név), a sajátomat ebéd után három harapásra eltüntettem. Finom volt, mindenkinek ajánlom csillogó szemű figyelmébe.:)
Ja, 85 centis szólóban most nem volt, ötöt meg kész istenkísértés vennem, úgyhogy mérgemben vettem egy Budget (ejtsd: büzsééé) rudit, meglátjuk, milyen lesz.

Update2.: a Budget rudi is finom!! Sokkal étcsokisabb, mint a 85 centis.

Update3.: túró rudi tesztelési hetet tartottam, mert tegnap - miután este nyolc körül leszálltunk a buszról, egy Nagy-Kevélyen történt túrabolyongást követően - megtámadtunk a Tescót, és kóros édességhiány tört ki rajtam, mert itthon már nem nagyon van nassolnivaló, a Pöttyös rudi meg akciós volt és elvileg 20%-kal nagyobb (ám hiába pöffeszkedik, a 85 centiset nem körözi le), vettünk kettőt. Nem rossz, de az íze nem indokolja a sztárolását.
A Danone-on vagyok még így kiakadva, bődületesen rossz lisztíze van, mégis mindenütt ezt nyomják. Pföjj.

Update4.: tényleg tesztelési hét volt. Vasárnap este elmentünk megnézni az Iron Skyt, és a Corvin Mozi mellett van egy Cserpes, és a kedves, látva, hogy hal módjára tátogok, megkérdezte, hogy vegyünk-e Cserpes rudit... nem mondhatni, hogy tiltakoztam volna. Jött vele két joghurt is, ami nekem a favorit Cserpes termék marad. A felmelegedett vagy langyos rudi nagyon kiábrándító tud lenni (mint a száraz kenyér vagy a csoffadt saláta), és ez langyos volt, tehát az ítéletem nem száz százalékos, szükség lesz egy második körre. Nos, nem éreztem finomabbnak a többi rudinál, nem volt rossz, de nem is olyan észbontóan finom, mint a joghurtjuk.
Remélem, nem utált meg mindenki.
Amúgy ezt a postot összefüggően lett volna jó megírni, egyszerre venni egy halom rudit, szépen fotózgatni, és mondjuk naponta egyet elfogyasztani.

25 megjegyzés:

  1. Ezt most nekem nem szabadott volna látnom. Hüpp. .)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Az étcsokist pont a napokban kóstoltam én is, szerintem nagyon finom, passzol a mizo rudi citromos ízéhez. Előtte ettem egy mogyorós darabkást, azzal nagyon nem volt összhangban.
    Amúgy, Cserpes rudi, de ezt már említettem:) A röhejesen olcsó kategóriából meg az a legjobb, amit az Aldiban árulnak, már nem tom mi a neve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig most, nyammm,finom.:)
      A Cserpest annyira megkóstolnám, de még nem láttam sehol, csak joghurtot...

      Törlés
  4. Igazából a hagyományos Pöttyöst is kedvelem (a limitált mogyoróvajast pláne!), meg a Csepest szoktam leginkább enni, de erre most nagyon kíváncsi lettem (vadászok is egyet hazafelé, remélem valahol találok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is jó (csak én drágállom).
      Sztem nagyobb boltokban biztosan találsz. Majd írd meg, milyennek találtad.:)

      Törlés
    2. Nem jutottam el Sparba, de hnap de. a piacra menet útba ejtek egyet és aztán itt beszámolok! ;)

      Törlés
    3. 85 centis letesztelve, ízlett, de én inkább maradok az "igazinál" vagy a cserpesnél. vagy olykor a mizo málnásoknál, :)

      Törlés
    4. Szegény 85 centis:'( Több marad nekem!:))

      Törlés
  5. Na tegnap este olvastam ezt a bejegyzést, ma a spárban 'rohantam' a tejes pulthoz és vettem is ilyen étcsokis rücsköst - istenniiii - függő lettem, nem köszi :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elképzeltem, ahogy megtámadod a rudikat.:)) Nagyon szívesen.
      De ugye, milyen kicsi?!

      Törlés
    2. Három harapás és el is tűnt, de kiélveztem minden falatot :D

      Törlés
  6. 85 centis??? Az melyik? És miér 85 centis a neve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihihi:D Kicsit félrevezető, valójában az ára 85, csak a pasim megviccelt, hogy 85 centisnek nevezte, és nekem hirtelen nem esett le a különbség. Ezért hívjuk 85 centis rúdnak.:D

      Törlés
  7. Jelentem, a fehér csokis megkóstolva, nekem és a kedvesnek is ízlett. :)

    VálaszTörlés
  8. most toltam be egy étcsokisat, nyammnyamm! :) a leírásból nem raktam össze, h mindkettő málnás, azért rücskös, de ma az auchanban nem feledtem, h "valami új mizot" vadászni kell. vettünk fehér csokisat is (2-2-t, mert a pasi sosincs rám tekintettel éjszakai vagy nappali nasizáskor, szóval ha épp én nem vagyok itthon), azt majd holnap reggel azzal indítok. ;)

    szóval finom nagyon, engem a túró része nem győzött meg, mármint a málnás csoki úgy elnyomja a túró ízét, h nem is derült ki, milyen a belbecs. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megenni a másik nasiadagját?! Skandallum!:)
      Igen, eléggé elnyomja a túrót a bevonat, meg édes is, úgyhogy ennél a példánynál nem is baj, hogy csak kis változat van belőle.
      Ajánlom a 85 centiset, na, abban érződik a túró.:)

      Törlés
    2. igen, 85 centist már megjegyeztem, amint az intersparban vásárolok, szerzek is! ;)

      Törlés
    3. nincs itthon semmi biztonságban (mármint max. az, amit a felső szekrénybe dugok és nem látja), főleg az éjszakai "alvajárós" nasizáskor, ami alatt gyakorlatilag alszik (felkel, kaja megszerez, elkezd enni, ágyba visszafekszik, picit nyammog még és 5 mp múlva szuszogás)

      Törlés
  9. Én megint kilógok majd a sorból, a Norbi rudit szoktam ugyanis enni és venni, van belőle sima és XL, az utóbbi nagyobb is, és krémesebb. szerintem nagyon finom, régebbi emlékeimhez viszonyítva is. Régen mindig pöttyöst ettem, abból nagyon szerettem a mogyorókrémes meg a barackos, málnás változatot- A Zembernek szoktam venni, ő a sima óriás pöttyöst szereti, de kapott már ezekből a limitáltakból is, mint télváró (mézeskalácsos) és bodzás.
    én ezeket nem szoktam megkóstolni, felháborít hogy mennyi cukor van benne, sajnos nem is olyan egészséges így :S
    A mizo fehércsokis rudit muszáj volt megkóstolnom kb egy éve, mert ajándékba hozta a munkába kollegina, és együtt kellett megenni, blaaaah, undorító szerintem, mintha műanyagot ettem volna, cukormázas műanyagot. :S
    A Cserpest már nagyon régóta szeretném megkóstolni, bár bevallom ott se a rudi izgat annyira, inkább a többi termék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, nem jött értesítés a kommentről.:S
      A bodzást én nem kóstoltam, valahogy kiveszett a hitem a pöttyösből.
      Amúgy akarok majd házi túró rudit csinálni, nem olyan nagy kunszt.:))

      Törlés