Hetek
óta nézegetem már ezt a receptet, egyszer majdnem neki is álltam, de
aztán kiderült, hogy sajnos óriási nagy pechemre kevés hozzávaló van
itthon. Ám most felkészült voltam és harminc perc alatt összehoztam ezt a
finomságot. :)
- 17,5 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 12,5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 4 db érett banán
- 6 dkg apróra vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 3-4 ek. rum vagy whisky.
(Megjegyzés:
az eredeti recept szerint a mazsolát a rummal összeforralom. Ezt a
lépést én kihagytam, helyette vizet raktam a tésztába.)
2. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverem.
3. Megolvasztom a vajat, majd a hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.
4. Hozzáadtam a cukrot, a tojást és négy darab banánt, majd jól összedolgoztam.
5.
A masszához hozzáraktam három evőkanál vizet és a diót. Itt, aki akar
rakhat bele mazsolát vagy csokidarabkákat is, ez szabadon választható.
:)
6.
Ha mindezt jól összedolgoztuk, akkor a tésztát öntsük egy sütőpapírral
kibélelt gyümölcskenyér formába, és süssük addig míg aranybarna nem
lesz.
7. A formában hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése