2013. október 6., vasárnap

A sváb kalács és a joghurt

Arra gondoltam, hogy olyan ételekről is írhatunk, amiket nagyon szeretünk, legyen az sajt, péksüti, pizza, bármi, akinek van kedve, írjon a kedvenceiről.:)

Ma voltam a Fény utcai piacon, az emeleten található a Kárpáti pékség, ahol nagyon finom cuccok vannak, pogácsák, rétesek, mégis a sváb kalács a gyengém; finom, illatos, és sokáig puha marad. Komolyan, mert nemrég egy hétig ezen éltem. Van belőle szilvás-fahéjas, kakaós, mákos, diós és mazsolás. Ma sajnos későn értem oda, szilvás már nem volt, pedig az a kedvencem, de az egy kilónyi mazsolást és a kicsi mákosat megkaparintottam.
A rétesük is finom, a többi péksütit még nem mertem kipróbálni, mert mindennek van hátára, még az én étvágyamnak is.

A Cserpes joghurtot is innen veszem, 260 Ft darabja, de szép nagy pikli és tele van. Ja, és finom, annyira, hogy az ebédre fogyasztott őszibarackos rántott csirkemell utána lazán elfogyasztottam az enyémet. Gyümölcsöset szoktam venni, mert nagyon édesszájú vagyok. Amúgy nem vagyok joghurtmániás, a Danone-t ki nem állhatom, mert lisztíze van, nem érdekel, hogy aloéval, citromtortával, gyümölccsel ízesítik, szerintem ehetetlen és túlértékelik.

Linkek:
A Cserpes joghurtokról
Itt megkeresheted a hozzád legközelebbi lelőhelyet (vagy lehetsz olyan hülye, mint én, aki kb. egy órát metrózik egy kiló kalácsért és két joghurtért)

Nektek mik az efféle kedvenc termékeitek? Lehet (több) postban, kommentben is válaszolni.


3 megjegyzés:

  1. A Cserpes cuccokat én is imádom, minden kedden itt zenéli az autójuk a boci-boci tarkát, és olyankor rohanunk ki az irodából vásárolni :D
    A rudijuk szerintem isteni finom, de a joghurtot is nagyon szeretem, ami azért fura, mert utálom a joghurtot. Az epres a kedvenc. :)
    Meg néha veszünk tőlük hőstabil sajtot grillezni, az is tökjó.

    VálaszTörlés
  2. Á, ez tök hangulatos, mint anno a Family Frosttal, az neked megvolt?:)
    Vaaan rudijuk?! Úristen, kell!!

    VálaszTörlés
  3. Persze, hogy meg :D
    Igen, és nagyon fincsi, főleg a bevonat! Győrben nagyon sokfelé jár ez a kisautó.:)

    VálaszTörlés