2013. december 28., szombat

Gesztenyés krémes

Ha valakinek még nem sikerült megcsömörlenie a karácsonyi habos-babos sütemények után, és sütés nélkül szeretne egy finomságot elkészíteni, annak ajánlom a következő receptet.

Hozzávalók:
A tésztához: 
2 cs. gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin vagy vaj
1-2 evőkanál rum

A krémhez:
8-9 dl tej
6 evőkanál cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg margarin vagy vaj
1 csomag babapiskóta
1 evőkanál rum
5 dl habtejszín


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy magas falú tepsibe rakjuk, amit sütőpapírral előtte kibéleltünk.
A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd hideg vízbe állítjuk és folyamatos keverés mellett lehűtjük

A puha margarint/vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot.
A felét a tésztára tesszük, majd rátesszüka tejbe és rumba áztatott babapiskótát és a krém másik felével betakarjuk.

A tetejére felvert tejszínhabot teszünk és reszelt csokoládéval vagy csokis tortadarával megszórjuk.

Figyelem, nagyon tömény édesség!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése