2013. november 14., csütörtök

Indul a szezon!

Hogy milyen szezon? Hát a szaloncukoré!

Szerda reggel elrongyoltam a Sparba, és az első látvány, ami megtámadta a szemem, a hegynyi szaloncukor volt. Ó, istenem. Egyelőre nincs túl sok fajta, Bonbonettit láttam és Nosztalgiát - meg a kis dobozos Stühmer válogatást. Folyattam néhány nyálpatakot (bocs), aztán kiválasztottam a Bonbonetti citromos-túrós zacskóját. Izolda egyik bulijában kóstoltam meg, azóta ácsingózom rá.

Ti milyen szaloncukrokat preferáltok?

Ui.: és most elrakom magam mellől a zacskót, mielőtt akut cukorsokkban hunyok el.


17 megjegyzés:

  1. Mi bonbonettit szoktunk venni (azt hiszem) három színben -ízben csak én szín szerint kategorizálom őket. Aranyszínű (karamellás), piros (most nem jut eszembe, de azt hiszem rumos kakaós), meg kék ami a kókuszos, az a kedvencem, de csak ebben a fajtában (és sajnos apának is, de mindig rejtek el magamnak a karácsonyfán :).
    Apa tavaly vett nosztalgiásat is, finom volt, de nekem az abszolút kedvenc szaloncukor fajtám a milkás.
    Kicsi koromban meg a zseléset szerettem nagyon, de ma már szinte utálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, a karamellás nagyon finom.:) A piros nem pont a zselés?
      Na, megint én leszek a sznob picsa, nem szeretem a Milkát.:DD

      Törlés
    2. Na, ez most komolyan el kellett gondolkodnom, de nem, nem szoktunk zselés szaloncukrot venni. Váá, tényleg nem tudom, már abban sem vagyok biztos, hogy Bonbonettis (de b betűs márka), csak azt tudom biztosan, hogy arany kék és piros színűek, és a pirosat szeretem a legkevésbé.

      A Milkát úgy általában nem szereted, vagy csak szaloncukorban?

      Törlés
    3. Na, majd karácsonykor kiderül.:) De lehet, hogy én emlékszem rosszul.
      Úgy általában nem szeretem. Ha elém kerül, persze elfogyasztom, de nekem olyan, mint a chips, hogy nem tudok leállni vele, és az ilyet inkább szeretem kerülni.

      Törlés
    4. Én is így vagyok vele, mármint hogy nem tudok vele leállni, csak én még nem jutottam el odáig, hogy emiatt kerüljem :)

      Törlés
    5. Nekem ma nagyon nehéz volt nem venni új szaloncukrot. Pedig csokis-meggyes is volt, hüpp.

      Törlés
  2. Általában Milka van, abbóla joghurtosat szeretem,bár néha túl édesnek találom,meg azt amiben vannak roppancsok. De a sima zselés zsaloncukrot is bírom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abból én a marcipánosat ettem régen, de egy ideje nem vettünk.
      A zselést imádom *-*

      Törlés
  3. Stühmert vettünk az utóbbi 3 évben, idén is ez lesz szerintem. Minden évben más a kedvenc, de pl. a gesztenyés örök szívemcsücske. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Stühmer az igazi:) Csak kár, hogy olyan drága.

      Törlés
  4. Nekem végre sikerült rávennem anyut, hogy ne a legolcsóbb szaloncukorból vegyünk öt zacskóval, hanem legyen kevesebb, de az igazán jó. Szóval szerintem idén Milka és Bonbonetti kerül a fára. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fenti Bonbonetti 990 vagy mennyi, tehát ezer Ft volt, 345 gr a zacskó. Azért tudnék örülni egy nagy szaloncukor-akciónak.:)

      Törlés
    2. Mi kimérőset szoktunk venni, mert abban van Vadász csoki ízű és azt imádom. Konyak meggyest és zselést szoktunk még venni, meg attól függ, milyen van a boltban.

      Törlés
    3. Úúú, a vadász állati finom!

      Törlés
  5. Idén először veszek "egyedül" szaloncukrot, mondjuk ha nem írod meg ezt a posztot, lehet, hogy el is felejtem. :D
    Mogyorókrémes biztos lesz a felhozatalban meg valami marcipános jellegű is, de most jó, hogy írtatok egy csomó félét, legalább tudom majd, hogy merre induljak:)

    VálaszTörlés
  6. (De rég voltam itt is...) Khm, nos, mi már évek óta a Tesco gazdaságos szaloncukrot szoktuk venni, viszonylag olcsó, és szerintem egész jó íze van. Nekem a karamellás és a zselés a kedvencem a klasszikus ízek közül, meg a banános konzum, ebben a sorrendben. Viszont. Egyik évben, még az egyetemi időkben volt a szemközti közértben jó hosszú ideig szaloncukor akció, na akkor megettünk vagy nyolc-tíz csomag tejkrémes Tibi szaloncukkert, az valami mennyei. Egész vizsgaidőszakban szaloncukrot zabáltunk, asszem március elejéig kitartott a készlet. Meg egyik nyáron(!) volt asszem az Auchanban Milkás akció, akkor a nővérem vett két fajtát, az egyiket nagyon imádtam, de már nem vagyok benne biztos, milyen ízű volt... az egyik mézeskalács fűszeres volt, de nem tudom már, azt szerettem-e. Na meg amikor még a nővérem fősulis volt, és vittük le vizsgázni Szolnokra, akkor bevásároltunk az ottani piacon a kimérős fajtából, több ízt is. Na, ott lehetett kapni olyan gesztenyéset, hogy ihaj. Olyan lábszaga volt, hogy majd' kifordultunk a kocsiból, de az íze csodás volt :) De asszem itt most befejezem a felsorolást :D

    VálaszTörlés
  7. Én nem szeretem a zselést. Sőt, gyűlölöm :D
    a Milkát sem, mert túl édes. A Szamos és a Stühmer jellegűek jöhetnek. És étcsokis legyen.
    Tudom, nem illik dicsérni saját főztöt, de amit csináltam, a diós-narancsos az amúgy dög finom (és ez nem az én érdemem, hanem a recepté:))

    VálaszTörlés