Ahhoz képest, hogy keksz, sok anyag van benne, szerintem a 20 dkg vaj sok.
Annyit változtattam a recepten, hogy málnadarabos étcsokit kevertem hozzá, vagyis lett egy kis málnás stichje, imádom.:) Vagdosás közben elcsábultam és egy kockát elfogyasztottam, továbbá pár szem dió is ment utána.
Ja, és nem sütőpapírt használtam, hanem a falusi zsír+liszt alapot, nekem ez jött be a legjobban és a kekszek sem panaszkodtak.
A teljesség kedvéért hozzá kell tennem, hogy kicsit megégett a fenekük, mert most sütöttem először ezzel a sütővel, és kicsit gyorsabb meg újabb, mint a másik.
A nosaltyn érdemes a kommenteket is elolvasni, legközelebb citromhéjat és fahéjat is teszek hozzá. Meg tényleg jó távolságot hagyni két keksz között, mert egybeolvadnak.
Bemásolom Petra receptjét, mert az interneten olyan illékonyak a dolgok:
Diós-csokis keksz
"Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1/2 kk sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg durvára vágott dió
- 20 dkg min. 60 %-os kakaótartalmú étcsokoládé, durvára vágva
- A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele.
- A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és tetejüket enyhén lelapogatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése