2014. január 12., vasárnap

Mennyei lakoma orgia

Na, jó, nem volt ez olyan nagy lakoma, de vannak olyan étkezések, amelyek különösen jól sikerülnek és jólesnek. Ezek általában hétvégére esnek, amikor van idő és energia ilyesmivel pepecselni.
A reggelire parasztos fenségesség volt jellemző; magvas sörkifli - finom, másnaposan is puha, nem olyan puffasztott akármi, mint egy mezei zsemle -, kolbász:D, sajtok, zöldségek. Ritkán fogyasztom ezt a "fogást", de akkor annál jobban ízlik.
A kedves szendvics formában ette, én katonákat készítettem, ahogy anya kiskoromban.

A képek kattintásra megnőnek:

A finom reggelinek volt egy sajátos mellékhatása: a bicifutás során az összes kutya megkergetett minket, a pondrónyi keverékektől az idős labradoron át a szürke színű, mozgékony vizsláig.

A bicifutás után - melynek során az erős szél próbára tett minket, egyszer majdnem kivitte alólam a biciklit és a kedves sapkáját is megirigyelte - úgy gondoltam, megérdemlünk némi kényeztetést, főleg amiatt, hogy nem vásároltunk semmit a Szamóca cukrászdában.
Főztem forró csokit (egy tábla tej- és majdnem egy egész étcsokit tettem bele), szeltem két szeletet a tegnap vásárolt szilvás-fahéjas kalácsból, az elkészült csokiba pedig egy-egy kanál kávés jégkrémet tettem, nagyszerűen kiegészítették egymás ízét, és a hideg-meleg hatás is vicces volt.

3 megjegyzés:

  1. Megpróbáltam elképzelni a kutyás jelenetet... hát... :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor a labrador a bicikli kerekei körül keringett, nagyon káromkodtam.:D

      Törlés
    2. Nem is értem, miért :D
      (De milyen csinos alliterációt rittyentettél ide!)

      Törlés